Bedrijfsgegevens

Van Weenen Belastingadvies
Hillsestraat 27
4269 VH Babyloniënbroek

Telefoon: (06) 453 123 64

KvK: 51846675
Becon: 625668
BTW-id: 001192448B24

Contactformulier

 

Erfbelasting

Krijgt u een erfenis of laat u een erfenis na? Dan hebt u te maken met de erfbelasting!
 

U krijgt een erfenis

Als iemand overlijdt, gaat zijn erfenis naar de erfgenamen. Een erfenis bestaat uit alle bezittingen én schulden die een overledene achterlaat. Erfgenamen zijn personen of instellingen die door het overlijden een erfenis of legaat krijgen, bijvoorbeeld een geldbedrag of een kostbaar voorwerp.
 

Uw erfenis en belasting

Krijgt u een erfenis? Dan moet u misschien erfbelasting betalen. Voor de erfbelasting gelden vrijstellingen. Hoe hoog uw vrijstelling is, hangt af van uw relatie met de overledene. U betaalt pas erfbelasting als u meer krijgt dan de vrijstelling die op u van toepassing is. In bepaalde situaties hoeft u geen erfbelasting te betalen.
 

U laat een erfenis na

Laat u een erfenis na? Dan kunt u tijdens uw leven hier al zaken voor regelen. Bijvoorbeeld met een testament of een schenking. Als u geen testament opstelt, bepaalt het erfrecht wie uw erfenis krijgt.

 

Vragen over erven? Of aangifte erfbelasting laten verzorgen?

Heeft u vragen over erven of wilt u een aangifte erfbelasting laten verzorgen? Neemt u dan gerust contact met mij op!

Ik bereken vrijblijvend voor u of u erfbelasting moet betalen en beantwoorden tegelijkertijd de vragen die u heeft. En als u erfbelasting moet betalen, verzorg ik graag de aangifte voor u.